Pék-tavi kétnapi harcsafogó bajnokság Tabdin… az 5.

Jeszenszki János 2009-08-09
Harcsafogó lettem! Igen, kedves olvasó, megtört a jég… alattam… de mielőtt elsüllyednék, hamar tisztázzuk: még mindig csak a kézben fogást sikerült elérnem, nem a szákolással végződő eseménysort, amiért sokan sokat éjszakáznak a vizeken, várva a kapitális nagyszájút! Bár én sem tétlenkedtem, de így is csak logisztikai menedzserként tündökölhettem egy „szürkebaráttal”. Pár jó barátom volt kedves és meghívott az idei rendezvényükre, hogy lássam, ők hogy csinálják … hát láttam, és most megosztom veletek az ott tapasztaltakat.

Éjszakai harcsafogó horgászverseny

Döme Gábor 2004-06-08
A nagy érdeklődéssel várt horgászverseny június 4-én, pénteken éjszaka került lebonyolításra Kiskunhalason, az intenzíven telepített Tóth-tavon. A versenyzők mellett sokan ellátogattak a tóra, és kíváncsian lesték, várták, hogy mikor akad horogra az első harcsa. A kíváncsiskodók személyesen akartak meggyőződni róla, hogy tényleg igaz-e a hír, vagy pusztán csak reklámfogás a nagy harcsákról szóló sok-sok "mese". Néhány "jó szándékú" horgász, már a verseny kezdete előtt a vészharangot kongatta, és a nagynevű harcsafogó versenyek példáját emlegetve, bukást jósolt... Igazuk lett? Hát nem! Ha szenzációs fogások nem is, de néhány igazán szép példány került horogra, öregbítve a kis alföldi tavacska jó hírnevét.

András Zoltán Eurohold harcsafogó emlékverseny

Ladányi Tamás
Az ember sokszor csak a megemlékezések, évfordulók alkalmával jön rá, hogy mennyire rohan az idő, milyen gyorsan telnek az évek. Szeliden a harcsafogó versenyen sem volt ez másképpen, hisz immár negyedik alkalommal jöttek össze a horgászok, hogy összemérjék tudásukat, próbára tegyék szerencséjüket. Négy év! Ennyi ideje már, hogy szegény András Zoli az "örök horgász mezőkön" riogatja a süllőket és harcsákat. A 2003-as harcsafogó versenyre rekord létszámú nevezés érkezett. 89 csapat indult el a minél jobb helyezések és szebb fogások érdekében. Igazán nagy harcsát idén sajnos senkinek sem sikerült fognia, de az élmények, a régi barátokkal való találkozások feledtettek mindent. Nagyon jó volt ott lenni a május közepi hétvégén Szeliden!

Harcsafogó verseny, ahogy én láttam

Koós Ferenc 2003-01-15
Az elmúlt évben csak egyetlen harcsafogó versenyre tudtam elmenni, de talán ez a legrangosabb volt! Így az idei első versenybeszámolóm, értékelésem erre korlátozódik. Ez a negyvennyolc órás András Zoltán EUROHOLD harcsafogó emlékverseny volt a Szelidi tavon.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.