Rendezés

Videóval

Pergető történetek 32. rész – Süllők bűvöletében II.

Takács Péter 2024-02-17
Evés közben jön meg az étvágy, tartja a mondás… Én is így jártam ezzel. Bármennyire is nehéz volt a tavi süllőzés, gondolkodás nélkül indultam vissza, amint lehetőségem nyílt rá!

Wizard Edge Spin bottal a Dunán és állóvízen – Süllős pergetések

Energo Team 2024-02-11
Egy-két hónapja immár, hogy kézbe kaphattam a Wizard pergető bot család Edge Spin sorozatának darabjait. A különféle pálcák, amint egyre inkább magam is tapasztaltam, sokféle pergetésre, többféle halra megfelelőek. Átnézegetve a modelleket láttam, hogy folyó- vagy állóvízen egyaránt rablóhalazhatok, pergethetek velük.

Téli ragadozók

Szoják Benedek 2024-01-19
Miről szól a tél egy megszállott pontyhorgász számára? Azon túl, hogy a felszerelések letakarítva, orsókon friss damil várja a szezont, az előkék megkötve és a tervek is összeírva, már csak türelmesen várni kell a jó időt. Vagy mégse? Fanatikus pontyhorgász létemre imádok pergetni. A késő ősz és a téli időszak ideális a süllők és csukák becserkészésre. Egy jó thermoruha, egy bot, egy táska, egy termosz forró tea és némi elszántság. Több nem is kell. Talán azt szeretem benne a legjobban, hogy kevés felszerelésigénye van, és rövid idő alatt is lehet egy jót horgászni.

Felsőtárkányban debütált a Wizard Edge Spin

Energo Team 2024-01-18
Felsőtárkányba vezetett következő utam, amelyen újra Gábor barátom kísért el. Nemcsak, hogy kísért, hanem még a sofőr szerepét is elvállalta, így az anyósülésről nézelődve élvezhettem a kellemes, bő egy órás autóutat.

Csukarekordom története

Rokolya Péter 2023-12-29
A pontyhorgászat mellett nagyon szeretek ragadozóhalakra is horgászni. A hagyományos fenekező süllőző peca a kedvencem, de most egy emlékezetes pergetett csukám történetét osztom meg Veletek.
Videóval

Pergető történetek 31. rész – Süllők bűvöletében I.

Takács Péter 2023-12-16
A már-már szokásosnak mondható tiszai árhullám „lerendezte” novemberre szeretett folyónkat, így nem kellett kétszer mondania Horváth Zoli barátomnak, hogy menjünk ki egy tóra süllőzni…

A munka mindig kifizetődik

Burszki Zoárd 2023-09-11
Úgy gondolom, hogy bármelyik horgásztársam szívét megdobogtatja egy-egy kapitális méretű hal megfogása, legyen szó békés vagy akár ragadozó halról…
Videóval

Pergető történetek 30. rész – Éjszakai harcsapergetés VIII. – Multis próbálkozások

Takács Péter 2023-08-19
A multi orsó sokaknak egy hatalmas „misztikum”, én úgy voltam vele, ha egy amerikai meg tudja tanulni és ott ez a legnépszerűbb, nehogy már ne menjen nekem????

Pergető történetek 29. rész – Hol a hal nyáron?

Takács Péter 2023-08-09
Nyáron, a rekkenő melegben gyakran elhangzó kérdés a pergetés során: Hol a hal nyáron?

RD legenda

Energo Team 2023-07-10
A pergető horgászok döntő többségének biztosan lapul a dobozaiban egy-két olyan műcsali, amelyet különösen nagy tisztelet, bizalom és eredményesség övez. Akár egyedi darabról, akár tömeggyártott termékről van szó, mindig velünk van még akkor is, ha nem akasztjuk fel a kapocsba, sőt gyakran már fel sem merjük kötni, nehogy véletlenül egy csúnya akadóban érjen véget páratlan karrierje. Ismerek egy olyan wobblert, amely már oly sok mindent megélt, hogy egy könyvet lehetne írni a vele kapcsolatos történetekről. Elérkezett az idő, hogy én is tovább fűzzem ezeket a legendákat…
Videóval

Pergető történetek 28. rész – 3 nap, 3 módszer

Takács Péter 2023-06-28
Hogy mennyire más tud lenni három egymást követő nap? Erről fog szólni ez a kis beszámoló…

Téli merengő

Szoják Benedek 2023-02-28
Miről szól a tél egy olyan megszállott pontyhorgász számára, mint amilyen én is vagyok? Ülni a meleg szobában és előkéket kötni, netán a hideg ellenére is kergetni a pontyokat? Vagy épp a ragadozó halak horgászatáról? Nekem a téli hónapok alatt mindegyikben volt részem, és míg a hideg vízi pontyos kalandomról egy film is készült, addig a pergetve szerzett élményeimről e cikken keresztül szeretnék beszámolni.
Videóval

Pergető történetek 25. rész – Bányatavi nehéz kenyér sügérekkel, csukákkal

Takács Péter 2022-07-30
Itt a nyár és idén még nem volt pergető történetek…
Videóval

Pergető történetek – Akadós pályán I. – Cheburashka

Takács Péter 2021-11-05
Mivel a Tisza az idei nyáron meglehetősen rapszodikus arcát mutatta, Péter horgászbarátommal úgy döntöttünk, hogy a Bodrogot támadjuk be egy-két ragadozó megfogásának reményében…

Pergető történetek 23. rész – Kirándulás a Felső-Tiszán

Takács Péter 2021-10-09
Ami az elején el van b@…va…
Videóval

Pergető történetek 22. rész – Balatoni süllők

Takács Péter 2021-09-18
Ha nyár, akkor Balaton. Ha pedig Balaton, akkor ki nem hagynám a süllőzést…
Videóval

Pergető történetek 20. rész – Szép, de nehéz nyári nap

Takács Péter 2021-07-03
A perzselő hőség leginkább a strandolásra ideális, mi mégis ilyenkor mentünk horgászni… az ok egyszerű: ekkor értünk rá.

Pergető történetek 19. rész – Fagyos pisztrángozás

Takács Péter 2021-02-21
Télen az egyik legszórakoztatóbb pergetési lehetőség a pisztrángok kergetése. Hatalmas élmény ezekkel a kicsi, de borzasztóan gyors halakkal a csatározás.
Videóval

Pergető történetek - Akadós pályán II. - Cheburashka elkészítése

Takács Péter 2020-11-06
Horgászni indulni nem nagyon kell indok. Menni kell, és pont. Azonban gyakran az élet úgy alakítja, hogy nem nagyon van rá idő, így amikor mégis lehetőség teremtődik, ki kell azt használni.
Videóval

Pergető történetek – Nyári halak

Takács Péter 2020-09-11
Ha nyár, akkor nyaralás, család, kikapcsolódás! Idén sikerült ezt úgy összehangolnom, hogy legyen mód minél több horgászatra is.
Videóval

Pergető történetek – Bodrogi befolyó halai

Takács Péter 2019-08-05
Az árhullámok nyár elején kicsit felborították a környékbeli folyóinkon megszokott „horgászrendünket”, így ha a harcsán kívül más halra is pályázni akartunk, olyan vizet kellett választani, ami a leggyorsabban tisztul. Így jutottunk el a Bodrogra.
Videóval

Pergető történetek „különkiadás” – A Tisza virágai

Takács Péter 2019-06-28
Legutóbb 2012-ben örökítettem meg kamerával a tiszavirágzást....Idén (2019-ben) úgy döntöttem, ha lesz rá mód, mindenképp kimegyek immáron a 4K felbontású technikával. Tehát a cím lehetne: A Tisza virágai – újratöltve!
Videóval

Pergető történetek – Számít a műcsalik mérete?

Takács Péter 2019-02-04
A legtermészetesebb vágya szinte valamennyi horgásznak, hogy minél több és minél nagyobb halakat szeretne fogni. Szerintem ez a ragadozó halas pecában a legnagyobb kihívás, legyen szó akár süllőről, akár harcsáról. Ebben az epizódban a süllő hal/csali kérdését járjuk kicsit körbe méretügyileg.

Pergetés minden időben

Sánta László 2019-01-12
A horgászatról és azon belül a pergetésről ódákat lehetne zengeni, végigzongorázva a műfaj sajátosságait, boncolgatva a műcsalik típusai szerint szétágazó módszereket, megosztva a személyes élményeket. Mindezek helyett dióhéjban foglaltam össze impresszióimat szenvedélyemről, melyet szeretett folyómon, a Tiszán gyakorolhatok.
Videóval

Pergető történetek – Kis csalival a nagy Dunán

Takács Péter 2018-10-01
A Duna számomra mindig is egy hatalmas, ismeretlen víz volt, így sose gondoltam volna, hogy egy fél nap alatt életem eddigi legjobb süllőhorgászatában lesz részem a nagy folyón…
Videóval

Tiszavirágzás idején

Szalai Gábor László 2018-08-03
Minden évben június első napjaiban csodás jelenség zajlik a Bodrog folyón, majd nagyjából másfél-két héttel később a Tiszán is megismétlődik a tünemény. A kérészek násza gyönyörű természeti csoda, ami minden élőlény figyelmét felkelti. A halak és a madarak is alaposan megszedik a vámot a röpke életű, sután röpködő rovarokból. Az ember is megjelenik a színen: amíg a vízitúrázók, sétahajón kirándulók csak megfigyelni jönnek, addig mi, horgászok a felszínen önfeledten táplálkozó halak közül szeretnénk megcsípni egyet-egyet.
Videóval

A nagyszájúak taván

Szalai Gábor László 2017-12-07
Már több mint tizenöt éve pergető horgász vagyok. Rengeteg halfajból sikerült már fognom műcsalikkal. Ám van egy ragadozó, ami idáig elkerülte figyelmemet, ez pedig nem más, mint a feketesügér. Nem tudtam a közelünkben olyan vízről, ahol fellelhető ez az idegenhonos faj, utazni pedig nem akartam több száz kilométert csak azért, hogy kipróbáljam a horgászatát. A fordulópont tavaly következett be, amikor ismerőseinktől először hallottunk a Látóképi-víztározóról. Viszonylag közel is van Tokajhoz, szép fogásokról kaptunk híreket, így megpróbáltuk…

Nyitány a Dunán – Háromból három

Bottyán Marián 2017-06-17
Szokásomhoz híven évről évre nagy izgalommal várom a ragadozóhal-tilalom végét. A hosszú, üres hónapok után jólesik újfent megúsztatni nagy becsben tartott wobblereimet. Hát még megetetni őket kedvenceimmel a Dunán! A nappali órákat rendszerint balinozással töltöm, aktívan mozgok, keresem a halakat, a fények fogytával pedig elfoglalom esti süllős helyemet. Egyszerűen megunhatatlan, amikor az éjszaka sötétjében váratlanul keményet koppan kezünkben a pálca.
Videóval

Téli halrajok nyomában a Bodrogon

Szalai Gábor László 2017-02-20
Minden télen beköszönt az az időszak, amikor teljesen jégpáncélba zárkóznak élővizeink, és vagy jégre, vagy 1-2 hét pihenőre kényszerülünk mi is, pergető horgászok. A tapasztalat azt mutatta eddig, hogy ez az idő csak január elején-közepén köszönt be, ám sajnos idén hamarabb érkeztek a keményebb fagyok, és sok helyen már december végén befagyott a Tisza és a Bodrog is. Szerencsére a hírek gyorsan terjednek a pergető közösségen belül, így hozzánk is eljutott az információ, hogy a fentebbi folyószakaszokon még tartja magát a Bodrog, és vannak horgászható területek rajta. Így vágtunk neki karácsony harmadnapján Manóval, hogy felkeressük a Sárospatak környékén állomásozó téli halrajokat.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.