Késő nyári? Kora őszi? Élménypeca Akasztón!

Kolonics Gyula 2016-09-08
A nagy melegek elmúltával baráti társaságunk felkerekedett, hogy szeptember második szombatját az Akasztói Horgászpark pontyainak horogra csábításával töltse. Kis csapatunk nem most jár itt először, de ez a tó is tud meglepetést okozni a horgászembernek. Célunk ismét a Nagy-tó hátsó régiójának meghorgászása volt.

Hogyan működik a fenekező végszerelék?

Csörgits Gábor 2008-06-13
A válasz a gyakorlott horgászok számára magától értetődőnek tűnhet, bár gyakran kiderül, hogy néhányuk - nem átgondolt feltételezésekre alapozva - a valóságostól erősen eltérő működést képzel el. A kezdő horgászok számára azonban még az egyszerű, kevés elemből álló rendszerek sem biztos, hogy egyértelműek, akár ideális működésüket, akár az összeállításuk, használatuk során felmerülő potenciális problémákat nézzük. Eredményességünk növelése érdekében érdemes a fenekező végszerelékek működési elvének minden részletét megismerni - ez az adott helyzetben ideális végszerelék-változat összeállításában és kapásjelzőnk jeleinek értelmezésében egyaránt felhasználható lesz!

Beszéljünk kicsit az etetőkosarakról

Miklós Czender 2005-04-14
Egy ilyen cikk 20 évvel ezelőtt meg sem íródhatott volna. Vagy ha mégis, hát igen rövidre sikeredik, hiszen akkoriban nem túl sokféle önetetővel találkozhattunk a horgászboltok polcain. Ma már azonban - köszönhetően elsősorban a feederbotos horgászatnak - egy kezdő csak kapkodhatja a fejét a számtalan változat között. Talán nem lesz haszontalan, ha beszélgetünk kicsit az etetőkosarakról…

Tanulni nem szégyen!

Miklós Czender 2004-11-26
Az újságokat lapozgatva a horgászmódszerek széles skálája tárul elénk. A finomszerelékes és bojlis technikák, a pergetés eszközei, módozatai töltik meg túlnyomórészt a lapokat. Ha azonban a vízpartokon nézünk körül, azt láthatjuk, hogy sporttársaink túlnyomó többsége ma is a hagyományos fenekező felszerelésekkel űzi a halakat. Nincs ebben semmi hiba, hisz mindenki oly módon tölti kevés szabadidejét, ahogy az számára jól esik, ahogy azt megszokta. Számukra sem haszontalan viszont, ha kicsit körülnéznek más módszerek háza táján is. Kézenfekvőnek tűnik, ha szemügyre veszik, mit csinálnak és mivel a bojlisok.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.