Jelly Baits variációk – Élő és mesterséges csalik imitációja az úszós horgászatban

Energo Team 2020-04-02
Évek óta használom a Benzar Jelly Baits csalikat. A legtöbben csak akkor veszik elő őket, amikor nincs idő vagy lehetőség az élő csalik beszerzésére. Kezdetben én is így használtam a Jellyket. A method feeder horgászat, a színes pelletek eredményessége hívta fel a figyelmem a bennük rejlő lehetőségre. Így alakult ki az a gyakorlat, hogy úszós és feederes horgászat során is egész évben gyakran használom magukban vagy élő csalival kombinálva ezeket a tökéletes imitációkat.

Magic Maggot újdonságok 2018 a Haldorádó kínálatában

Haldorádó Team 2018-04-22
„Köztudott, hogy a csontit szeretik a halak. Ezért ez van minden termékünkben!” – ez olvasható a Magic Maggot termékek gyártói bemutatkozójában. Az állítást nehéz lenne megcáfolni, hisz a csontkukac nagyon régóta alapvető csalogatóanyagnak számít az eredményes békéshal-horgászat során. Nos, ezt a naturális, hagyományos élő anyagot ötvözték egy jó adag kreativitással és a modern gyártástechnológiával, amiből egyedülállóan különleges végeredmények születtek. Ismerjétek meg ezeket!
Videóval

Emelkedjünk vízközé, avagy a Lebegő csonti bemutatása, hasznos tippek és tanácsok

Haldorádó Team 2012-08-13
Nyár közepén jelent meg a Haldorádó 2013-as termékpalettájának „beharangozójaként” egy új termék, mégpedig a Lebegő csonti. Ebben az írásban szeretnénk részletesen bemutatni ezt a terméket, valamint néhány használati tippet megosztani, ami igazolja, hogy nem csak a versenyhorgászoknak szánjuk ezt a különleges horogra valót!

Maxi pelletekkel maxi pontyokra

Haskó Tamás 2012-07-18
Ha nincs lehetőségem többnapos horgászatra, akkor szívesen meglátogatom az Akasztói Horgászpark és Halászcsárda extra tavát. Nagyon kedvelem ezt a tavat, mivel minden kifogott halat vissza kell engedni, pikkelyes barátainknak bőven volt idejük kitanulni azokat a fortélyokat és trükköket, melyekkel ki tudják kerülni a horgászok csalijait. Itt szinte nincs két egyforma horgásznap, mindig valami újjal kell próbálkozni az eredményes horgászat érdekében, de most új csalikkal és ötletekkel „felfegyverkezve” indultunk neki idei első kísérletünknek. Ha kíváncsiak vagytok, hogyan is sikerült, akkor csak kattintsatok tovább, és minden kiderül!

Sárgaláz

Polyák Csaba 2012-05-28
A sárgaláz nagyon csúnya, szúnyogok által terjesztett betegség. Elsősorban majmok között terjed, de sajnos van az emberre is veszélyes fajtája. Szerencsére napjainkban már létezik megfelelő védőoltás ellene. Azt gondoltam, hogy ilyen kórság kizárólag a szárazföldön, trópusi-szubtrópusi területeken szedhet áldozatokat, de a minap meggyőződtem arról, hogy bizony a halaknál, elsősorban a pontyoknál is létezik ez a betegség. A vírus könnyen megtámadhatja a potykák idegközpontját, ami folyamatos táplálkozási ingerben jelentkezik, ráadásul ragályos. Minden tudásomat latba véve eredtem a rejtélyes kór után, hogy kiderítsem, mi okozhatja ezt rendkívül agresszív betegséget. A teljes kórlapot most ti is olvashatjátok.

Innovatív ízek a Haldorádó csalik között - Chilis Fahéj és Mentholos Ánizs

Lábas Norbert 2012-03-29
Napjainkban a modern technikák, a kifinomult eljárások hihetetlen méretékben segítik egyre érdekesebb és fogósabb aromák, ízek, illatok horgászatban való használatát. Emlékezzünk csak vissza, régen még szinte egyedül az epres volt az elfogadott aroma-íz, amit használtunk a natúr kukoricás, esetleg vaníliás ízek mellett. Ma már ezek klasszikusnak és kicsit retrónak tűnnek. A Haldorádó termékei közé idén került fel két régi-új ismerős ízesítés, kis turbóval. Róluk szándékozom most a „száraz” oldalról kis információt szolgáltatni.

Feederezés pasztakosárral

Papp József 2011-04-28
Két éve van a TOP MIX választékában pontypaszta, de igazi bemutatására eddig nem került sor. Még annak ellenére sem, hogy magam is gyakran használom azt rakós botos és feederbotos pontyozásnál is. Külföldön, Angliában, Ausztriában, Olaszországban, már nagy hagyományai vannak a pasztával történő pontyozásnak, de hozzánk még nem jutott el kellőképp a pasztahorgászat gyakorlata, pedig az egyik leginkább sokoldalú felhasználást biztosító pontycsali. A teljesség igénye nélkül szeretnék most egy kis felhasználási útmutatót nyújtani a pontypaszták és néhány hozzájuk készített eszköz használatához.

Egy probléma és egy megoldás!

Kiss Gábor 2010-05-28
Az év legnagyobb időszakában a rablóhalakat kergetem a Tiszán, ám tavasszal néhány horgászatot szívesen szentelek a keszegezésnek, pontyozásnak. A versenyzést rég befejeztem, így nem vagyok naprakész az újabbnál újabb etetőanyagok, „csodacsalik” vonatkozásában, ezért ebben az időszakban mindig rácsodálkozom, hogy mekkora kínálatból kell szemezgetnünk és mennyi újdonságot raknak elénk a gyártók évről évre. Az idén szerencsém volt, hiszen az elmúlt időszakban jelentek meg a Haldorádó etetőanyagok, pelletek és első kézből kaphattam információt, ajánlást használatukhoz. Jó-jó, nem éppen az elsők között próbáltam ki őket, de ne is tesztírást várjatok, az alábbiakban csak egy hétköznapi horgászatról olvashattok, ahol történetesen ezekkel az etetőanyagokkal próbálkoztam. Hogy milyen eredménnyel? Hamarosan kiderül!

Célkeresztben a korpádi pontyok

Hajdu Tamás 2010-05-22
Itt a tavasz, zöldellnek a növények mindenütt, mi horgászok pedig egyre szívesebben töltjük szabadidőnket a vízparton kellemes napsütésben, immár kedvenc hobbinknak hódolva. Gábor barátom meghívásának eleget téve idén hamarabb látogattam el Kiskorpádra, a Szigetestóra. Célunk a Haldorádó 2010-es újdonságainak tesztelése, kipróbálása volt egy újabb vízen, valamint hogy végre egy jót horgásszunk. Lássuk az eredményt!

Ami még sosem hagyott hal nélkül: Haldorádó Halibut Tuning Pellet

Poór Bence 2010-01-23
Eljött az az időszak, amikor lehűlnek a vizek, növényevő zsákmányaink pedig az iszapba húzódnak. A pontyhorgászok talán épp ilyenkor kezdik tervezgetni, hogy a következő szezonban milyen csalival, etetőanyaggal, milyen technikával próbálkozzanak. Én most ebben szeretnék egy kis segítséget nyújtani, méghozzá csali témakörben.

Nem Nagy Ponty

Horváth Tibor 2009-11-24
A nyári szabadságok, nyaralások után az ember késztetést érez egy kis halvadászatra. Mi is így voltunk Apummal. Igaz, hogy a vakációnk alatt is volt lehetőségünk egyszer-kétszer nagy „tengerünk”, majdnem mindig háborgó vizét faggatni, és talán a kisebb fehérhal népség és a horgunkról leforduló egy-egy pici potyka miatt kaptunk vérszemet arra, hogy pontyot fogjunk. Félre ne értsétek! Imádom kihúzkodni a kéttenyeres dévérkeszegeket a balatoni nádasból vagy a dunai sodrásból, csak hát fő a változatosság…

Jövőre ugyanitt, ugyanekkor… 2. rész, avagy a Haldorádó Nagy Amur és Amur L’amour termékek tesztje

Hajdu Tamás 2009-09-22
Újra nyár van, eljött a tavalyi, tiszotai horgászatunk folytatásának ideje. Nem titkolt célunk volt, hogy kipróbáljuk a Haldorádó Nagy Amur és az Amur L’amour termékcsaládok tagjait és halat is fogjunk velük. Tavalyi kis csapatunk bővült egy személlyel, Ágival, Gábor barátnőjével, így hárman vágtunk neki idén a horgásztúrának.

Viharkárászok

Jakó László 2009-09-04
Bevallom, az alább olvasható történések dacosságomból erednek. Saját magam megnyugtatására kezdtem tesztelni a Haldorádó termékeit, mert meg voltam győződve, hogy ezek is csupán „egy a sok közül” kategóriás cuccok. Ugyan mitől lehet jobb egy aroma vagy csali annál, amit szintén agyba-főbe reklámoznak más emblémával ellátva?!

Pelletes gondolatok egy horgászverseny apropóján

Polyák Csaba 2009-09-01
A pelletek rendkívüli népszerűségét már nem vonja kétségbe senki. Használjuk etetéshez, de horogra is tűzhetjük. A pelletek hasonlatosak Gombóc Artúr csokoládéjához. Van belőle lyukas, kerek, édes, sós, jó illatú, büdös, kemény, puha, és még sorolhatnám. Vannak olyanok, amelyek észrevétlenül bukkannak fel, majd ugyanígy el is tűnnek, és vannak olyanok, amelyek sokáig vezetik a horgászoknál a slágerlistát. Hogyan lehet ennek a listának az élére kerülni?

A Haldorádó Nagy Ponty termékcsalád bevetésen

Hajdu Tamás 2009-08-06
Nap mint nap szorgosan olvasom az oldalon megjelenő új cikkeket, nézem a videókat és előszeretettel böngészem az új termékeket is. A Haldorádó etetőanyagainak megjelenésekor már sejtettem, hogy kiváló csalogatóanyagokat kapunk kézhez. Döme Gábor és a Haldorádó neve elég garancia számomra. Az üzletekben jelenleg kapható etetőanyagok közül a Nagy Ponty lett a kedvencem, így arra gondoltam, a teljes termékcsaládot kipróbálom. Lássuk az eredményt!

Újdonságok a Maros Mixnél I. - Puliszkák

Egedi Róbert 2009-02-27
A horgászok már tapasztalhatták, hogy a Maros Mix cég hatalmas fejlesztésbe kezdett a tavalyi évben, 2009-re pedig termékpalettáját duplájára növelte. A fejlesztésekről, a különböző csalikról és kiegészítőkről, valamint a tesztekről rendszeresen olvashatnak itt a Haldorádó horgászportálon. A cikksorozat első részében egy olyan csali kerül bemutatásra, ami már hosszú ideje feledésbe merült. Ez az „új” termék pedig nem más, mint a Maros Mix Puliszka vagy másik ismert nevén kukoricamálé. Hogyan lehet egy rendkívül egyszerű - de bizonyítottan fogós - csaliból kihozni a maximumot? Hogyan lehet fogósságát tovább növelni? Az írásból minden kiderül!

A kukoricamálé

Hajagos-Tóth Tamás 2009-02-26
Tizenéves horgászképeket nézegetve pihenek a szobámban. Gyermekhorgász voltam még. „Mennyi minden változott az évek alatt!”, gondoltam magamban. Akkoriban csak gilisztát, különböző ízesítésű málékat, valamint kukoricát használtunk a halak megfogására. A parton sétálgatva a szemfülesebbek észrevehetik, hogy az idősebb horgászok közül még ma is sokan ezeket használják. A modern horgász azonban már mással pecázik. Különböző pelletek, bojlik és ízesített kukoricák szerepelnek a listán, pedig a málé egy kifejezetten olcsó és nagyon fogós pontycsali. De mi is az a málé, és hogyan készül?

Etetés a lelke mindennek!

Energo Team 2008-07-24
Gyerekkorom óta horgászom. Az embernek ilyenkor még van ideje barkácsolni, fabrikálni. Természetes, hogy a saját kezűleg készített szerelék mellé, a TSz földjeiről elemelt, saját kezűleg főzött és erjesztett kukorica dukál. Persze változnak az idők, ma már örülök annak, ha a munka mellett van lehetőségem egy kis horgászatra, ezért mindent készen szerzek be - édesanyám nagy örömére, akinek nem kell szagolnia tejes erjesztésű kukoricámat. A legutóbbi horgászat teljesen spontán és hirtelen jött. András barátom kért meg, hogy teszteljünk le egy új termékcsaládot, mert horgászboltos lévén szeret olyan portékát ajánlani a vevőinek, ami már nála is bizonyított. Persze kaptam az alkalmon és örömmel cseréltem fel az iroda steril, jellegtelen atmoszféráját az ígéretes, friss tóparti levegőre.

Kemény pontyok lágy pelleten

Energo Team 2008-07-07
Pontyozásra indultunk Feri barátommal a gyermelyi tóra, ahol az amerikai Eagle Claw Nitro Bait Soft Pellet nevezetű új csaliját szerettük volna kipróbálni. Szinte minden horgász számára alapvetően elfogadott, hogy a békés halak horgászata során valamilyen aromát használ, felkeltve ezzel érdeklődésüket, hogy mielőbb horogra tudja csalni a hőn áhított zsákmányt. Szintén tisztában vagyunk azzal is, hogy a békés halak gyorsan reagálnak a különböző illatú és ízű aromákra, ezért akartuk kipróbálni ezt a kifejezetten pontyhorgászok számára kifejlesztett, kétféle ízesítésű puha csalit. A sötét színű ánizsos, a bordó pedig rákos ízesítést kapott.

Ponty nokedlivel

Polyák Csaba 2006-05-29
Mielőtt megrémülnétek, hogy egy szegény ponty életének konyhai befejezése következik, megsúgom, nem erről lesz szó. Pontosabban az írásnak azért van némi köze a konyhához is, de most egészen más megközelítésből. Hogy kerül a nokedli az asztalra, és onnan a pontyok elé? A horogravaló sokszor az orrunk előtt hever, az oroszok pedig már a spájzban vannak. Merjünk néha eltérni a megszokottól, ugyan mit veszíthetünk? Erről szól ez a kis írás.

Különleges pontycsemegék

Vernicz Zoltán
Imádok bojlizni. Első lépésként kiválasztok egy ígéretesnek tűnő helyet, majd ezután kezdetét veszi a pár napig tartó előetetés. Ha már elegendő hal odaszokott az etetésre következhet a horgászat. Kezdetben jön a hal, mint a parancsolat, de aztán általában történni szokott valami. A kapások száma drasztikusan lecsökken, ha meg néha-néha megszólal a hangjelzős, annak rendszerint üres bevágás a vége. Vajon mi történhet ilyenkor? A válasz egyszerű. A pontyok érzik a veszélyt és bizony a kezdetben bevált módszerekkel már szinte lehetetlen őket becsapni. Elérkezett tehát a változtatás, a kísérletezés ideje. Valahogy így nézett ki a forgatókönyv a legutóbbi horgászatom alkalmából is.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2024 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.