Amurok bűvöletében 7. rész – A változás szele

Bottyán Marián 2021-10-13
Szeptember. A nappalok rövidebbek, az éjszakák hűvösebbek, a halak pedig egyre éhesebbek. Sárguló falevelek emlékeztetnek, hogy nyakunkon az ősz, ez már kétségtelenül az elmúlás kezdete, mégis horgászatra csábít a változás szele.

Amurok bűvöletében 6. rész – Minden csoda a tiéd lehet

Bottyán Marián 2021-09-07
Augusztus végére a fotóalbumom megtelt képekkel, a vízen töltött éjjelek számát már magam sem tudom, az etetéseim rendre beérnek, az előkéim működnek, a csalik és az ízek stimmelnek. Egyszerűen minden tökéletes, az elszántságom pedig töretlen.

Amurok bűvöletében 5. rész – A türelem keserű, de a gyümölcse édes

Bottyán Marián 2021-08-31
Néha hajlamosak vagyunk feledni a rengeteg időt és munkát, ami egy-egy szép fogásunk mögött van. Egy gyönyörű hal, néhány jól sikerült fotó, és minden befektetett energiánk megtérül. Idővel megtanuljuk, hogy minél nagyobb a kihívás, annál édesebb a siker.

Amurok bűvöletében 4. rész – Ki mint vet, úgy arat

Bottyán Marián 2021-08-24
A cselekvés mindig magával hozza a lehetőségeket, ahogy az életben, úgy a horgászatban is. Ha odaadással és tisztelettel fordulunk a víz felé, az megnyílik előttünk és tanít minket. A sok tapasztalat és folyamatos tanulás később hitté válik, amiben hiszünk, az pedig valóra.

Amurok bűvöletében 3. rész – Csináld, amit mások nem!

Bottyán Marián 2021-08-16
Ahhoz, hogy olyan célokat valósíts meg, amiket mások nem, olyan úton kell járnod, amelyen mások nem. A nagyhalas horgászat igazi kihívás, próbára teszi az embert fizikailag és mentálisan egyaránt, azonban olyan élményekre tehetünk szert, melyekről akár könyvet is írhatnánk.

Amurok bűvöletében 2. rész – Ha egyszer a bolt beindul

Bottyán Marián 2021-08-09
Munka után veszek egy frissítő zuhanyt, majd gyors pakolást követően útnak indulok – irány a Zsitva! A felszerelésemet már előző nap összeraktam, a kész előkéim pedig a tartóban pihennek megkötve. Már alig várom, hogy a vízbe dobjam őket felcsalizva.

Amurok bűvöletében 1. rész – Az első „fecske”

Bottyán Marián 2021-08-02
Rengeteg vízen töltött óra, tikkasztó meleg, több mázsa kukorica, megannyi hit, kitartás, türelem elszántsággal fűszerezve, füstölős kapások, tomboló amurok alatt görnyedő botok, hatalmas küzdelmek, végül pedig mindent egy remek fotóért, de legfőképp a halak épségéért.

Nincs megállás

Bottyán Marián 2019-10-10
Sárgulnak a falevelek, rövidülnek a nappalok, a reggelek pedig egyre csípősebbek. Bizony, októbert írunk, a végéhez közeledik egy újabb horgászidény, ám nem panaszkodom, hiszen páratlan élményekkel gazdagodtam az idén. Ősz ide vagy oda, rendkívül melegnek ígérkezik ez a hónap is, és a szezonnak még közel sincs vége.

Az álmok nem segítenek aludni, az álmok tartanak ébren

Bottyán Marián 2019-06-12
Álmokat kergetek és célokra vadászom, ami önmagában egy roppant időigényes és összetett feladat. Ezúttal amurt szerettem volna fogni a Zsitván. A víz gyakran próbára teszi még a legelszántabb és legkitartóbb horgászokat is, ám a rengeteg munka gyümölcse egyszer beérik.

Amurvadászat a csatornán

Farkas Szabolcs 2017-10-21
Erre az évre egyetlen cél lebegett a szemem előtt, hogy fényképezőgép elé tarthassak egy kapitális méretű amurt! Ennek kapcsán olyan vizet, folyóvizet próbáltam keresni, ahol van esélyem szákba terelni méltó ellenfelemet. A kezdő löketet és motivációt csapattársaim adták meg a „Nagy pontyok nyomában” c. filmsorozat 11. részével. Így helyszínnek a Duna-völgyi öntöző főcsatornát – közkedveltebb nevén a DVCS-t – választottam.

Sohasem késő

Tóth Ferenc 2015-11-15
Gyermekkori barátommal évtizedek óta a nyaralás egy hetét közösen szervezzük, hol külföldre, hol idehaza. Ebben az évben a feleségek elfogadták, hogy töltsük ezt az egy hetet horgászattal idehaza, így került szóba Makád és az RSD. Nem véletlen volt a választás persze, előző évben az itt nyaraló barátok igen szép halakat fogtak, bíztunk benne, nekünk is sikerülni fog.

A csatorna rafinált amurjai

Haskó Tamás 2014-06-30
Azok, akik ismernek, tudják, hogy előszeretettel horgászom amurra, főleg a meleg nyári hónapokban, amikor nagyon intenzíven táplálkoznak ezek a gyönyörű torpedók, ellentétben a pontyokkal, melyek kevésbé „díjazzák” a nyári kánikulát. Egyik kedvelt amuros vizem a Duna-völgyi-főcsatorna (DVCS), de kincseit nem adja könnyen, sok „apróságnak” látszó dologra kell figyelni, hogy az eredmény se maradjon el. Ehhez szeretnék most segítséget nyújtani azzal, hogy bemutatom, barátaimmal hogyan horgászunk itt eredményesen.

Amurok a Duna árteréről

Rózsa Arnold 2011-08-19
A fa árnyékában üldögélt a fiú. Nyár közepe volt, kánikula. Az előző, pontyos éjszaka fáradalmai miatt a forró déli hőségben kissé elbóbiskolt. A kapásjelző éles koppanása zökkentette vissza a valóságba. A megugró botra nézett és szerencséjére még időben odaért. A hal a túlpart felé indult, lehúzott vagy 50 m-t a 25-ös kanócból, azután balra fordulva megcélozta a tó egyetlen akadóját. A vízfelszínt szántva egy óriási, hosszúkás test - mint a nyíl - száguldott az akadó felé, s rövidesen el is érte azt. Kétségkívül az első amurját akasztotta a fiú, s megfogadta, ezzel még koránt sincs vége…

Egy bot, egy kapás és egy gyönyörű amur

Egedi Róbert 2009-09-20
Vége a nyárnak, de vizeink hőmérséklete még ideális az amurfogáshoz. Kis szerencsével a szeptemberi vénasszonyok nyarát is kihasználhatjuk a növényevő torpedók megfogásához. E cikkem főszereplője, Gergely Gábor most - bár a horgászat minden területén otthonosan mozog - egyik kedvenc módszerét mutatja be a Haldorádó horgászportál olvasóinak. Ezúttal a Szentes mellett található Kurca vadregényes részéhez kalauzol el minket azzal a céllal, hogy bemutassa nekünk, hogyan kell a csatorna óriásait horogra csalni.

Dunai amurozás 2.rész

Papp József 2008-10-07
A Duna az idén csak a nyár végén engedett magához. Az össze-vissza vízállás csak a keszegféléknek és időnként a harcsáknak kedvezett. Etetni, ami az amur horgászatához föltétlenül kell, a szinte folyamatosan magas vízállás miatt nem lehetett. Aztán eljött az én időm: beállt a víz, az erjesztett kukorica is szét akarta feszíteni a zacskót türelmetlenségében, az időjárás is frontmentes, időm is van - minden együtt, irány a víz!

Dunai amurozás 1.rész

Papp József 2007-09-25
Dunai amurok… sokaknak szinte elképzelhetetlen, hogy egyáltalában vannak ebben a csodaszép folyamban ilyen halak. E fajjal kapcsolatban csaknem mindenkinek a tavakba telepített növényevők jutnak eszébe, pedig itt is lehet találni belőlük szép számmal és meglehetősen kiadós méretben. Megjegyzem, hogy több ízben is jártam őshazájukban, ahol bizony a folyókban őshonosak, onnét kerültek át a tógazdaságokba, hogy velük tisztítsák meg a növényektől benőtt tavakat, majd onnét kerültek át a mi tavainkba, ezekből meg a természetes vizeinkbe, köztük a folyóinkba is. Véleményem szerint - de ez csak saját véleményem - folyóinkban szaporodnak is, legalábbis azokban az években, amikor az időjárás ezt számukra lehetővé teszi.

Amurozás a Dráván

Nyika Sándor 2006-09-18
Sokunk szemében a Dráva egy legenda. Misztikus ködbe burkolózó, titokzatos, kiismerhetetlen, vadregényes, nehezen megközelíthető, halban bővelkedő csodafolyó. Mivel 45 évig - lévén határfolyó - egyszerű, halandó horgász ritkán, a környező települések lakója meg engedélyek tucatjainak kiváltása után tehette csak partjára a lábát, vizére csónakját, csak a hírét hallhattuk, és néha-néha horgászújságokban olvashattunk róla. Gyerekként, 12 évesen láttam meg először, amikor Somogy-Zselic vándortáborunk útvonala Barcson keresztül vezetett. Akkor csak félve, óvatosan pillantottam a rohanó, sebes vízre. Másodjára 34 évesen… és ez már szerelem is lett, bár második látásra.
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.