A csodákra képes kendermag

Járfás Dávid 2020-10-03
A kendermag régóta a legfogósabb aprómagok közé tartozik. Aminosavakat, vitaminokat, fehérjéket, zsírokat és szénhidrátokat is tartalmaz. A halaknak nagyon fontosak e tápanyagok, így ösztönösen keresik ezeket. A nagyponty-horgászok és a versenyhorgászok gyakran használják ezeket a kisméretű, kemény héjú magvakat. A kendermag több változatban is eredményes és otthon is elkészíthető. A mostani írásomban, ezzel kapcsolatban szeretnék bemutatni nektek néhány ötletet, praktikát.
Videóval

Bemutatom a Haldorádó START Erjesztett Mag Mixet

Döme Gábor 2020-07-25
A felmelegedett vizekben, amikor a vizek hőmérséklete eléri, illetve meghaladja a 20 Celsius-fokot, a ponty és amur horgászata során a leghatékonyabb csalogatóanyagok közé tartoznak a tejsavas erjesztésű magvak! Nagyon sokféle kapható már kereskedelmi forgalomban ezekből is, viszont meggyőződésem, hogy a legfogósabbak, a legjobb csalogatóhatással a friss erjesztésű magvak bírnak! A most következő írásban erre szeretnék egy jól bevált példát mutatni!

Adalékok és csalik kukoricából

Járfás Dávid 2018-06-02
A kukorica egyszerűen használható és olcsó csali. Többféle változatban kapható és sosem megy ki a „divatból”. Az egyre fogósabb pelletek és más csalik világában még mindig lehet találkozni olyan horgászokkal, akik a régi, jól bevált kukoricát használják. Régebben, amikor egy mellettem ülő horgász kukoricadarából, vaníliás cukorból és lisztből készült „etetőanyagot” dobott be és fogta a pontyokat, elhatároztam, hogy érdemes lenne kísérletezni a tengerivel. Aki kíváncsi rá, hogy miket lehet készíteni az egyszerű kukoricából néhány praktika segítségével, bátran olvasson csak tovább!

Bezacskózott természet

Sipos Gábor 2013-07-10
Annál, amit a természet alkot, nem lehet jobbat készíteni! Sokan megpróbálták már lemásolni, de nem lehet megzabolázni. Tevékenységét elősegíteni azonban lehet, egy kis odafigyeléssel még irányítani is. Erre a legjobb példa a Start erjesztett kukorica készítése. Mi indítjuk el az erjedést, és aztán nincs más dolgunk, mint várni, hogy használatra kész magvakat kapjunk. Ez mind szép és jó, ha azonnal felhasználjuk a készítményt. De ami már elkezdett erjedni, azt megállítani nem lehet. De késleltetni igen! A FermentX termékek minden egyes szemét a természetnek köszönhetjük, éppen ezért olyan fogósak. És a legszebb, hogy mindezt készen kapjuk, szinte nincs más teendőnk, mint bedobni a vízbe és várni. Az alábbi írásban megmutatom, hogy miként is lehetünk sikeresek ezzel a szagos csemegével.

Versenyláz - Vigyázz, kész, start!

Sipos Gábor 2012-07-26
Gyerekkoromban édesapámék gyakran jártak a Kiskunsági-főcsatornára többnapos horgásztúrákra. A kirándulást megelőző napokban furcsa, savanyú és kissé büdös szag lengte be a kertünket. A kellemetlenségnek egy teli kád erjesztett kukorica volt a forrása. Mivel nekem ekkor a horgászat az apróhalak kitermeléséről szólt, nem tudtam elképzelni, hogy mi célt szolgálhat ez a visszataszító matéria. A hét végén aztán megkaptam rá a választ, amikor az éjszaka közepén a „nagyok” hatalmas amurokkal küzdöttek. A halak megőrültek az erjesztett magvakért és elképesztő zabálást rendeztek a nekik szánt etetésen. Az idő múlásával aztán ki tudja miért, szép lassan mellőzték az egykori csoda csalit. Egészen mostanáig!

A színek jelentősége a pontyhorgászatban

Bacskai 2011-01-06
Van jelentősége a színeknek? Ezzel fogok részletesebben foglalkozni: be szeretném mutatni a halak reagálását a különböző színekre. A próba helyszínéül egy olyan tavat kerestem, ahol le lehet tesztelni a különböző színvariációk hatását. Végül a Nyíregyháza mellett található Verba tanya horgásztavát választottam, és a teszthorgászatra egy szép őszi napot szántam. Az írásból kiderül, hogy miként reagáltak a halak egy szokatlan színű csalira!

Kukorica tuning - az eredményes horgászatokért

Hajdu Tamás 2010-08-09
A horgászat rendkívüli módon fejlődik, nehéz lépést tartani vele. Már egy ideje elég sokszor látni fórumokon, hallani a vízpartokon, hogy „hej, de szépek voltak a régi szép idők!”… Ugyanis akkor még elég volt egy kevés dara, főtt magvak, esetleg egy kis giliszta, azokkal is jó fogást lehetett produkálni. Valóban rendkívül megváltozott minden, új csalik kerültek a boltok polcaira a régiek mellé. Szinte minden csaligyártó cég termékpalettáján többféle tálalásban megtalálhatóak a különféle magvak. A Haldorádó termékei közt is találunk ilyen halcsalogatókat, lássuk mit rejtenek az üvegek!

Pellet vs. Haldorádó Kukorica tuning

Ferke Zsolt 2009-10-31
Sziasztok! Először is szeretnék bemutatkozni: nevem Ferke Zsolt, a horgászattal intenzíven 1998 óta foglalkozom, és azt hiszem, elmondható, hogy minden szabad percem e csodálatos sportnak szentelem. Az azóta eltelt idő alatt módomban állt a horgászat több válfajával is megismerkedni, és az igaz nagy szerelem a feederezés lett! Igazából folyóvízi horgásznak tartom magam: a folyók az igazi kedvenceim, hisz ezeken a vizeken az ember igazán közel kerülhet a természethez, a gyorsan és gyakran változó körülmények mindig újabb és újabb kihívások elé állítják a sportembert, próbára teszik rátermettségét. A folyóvízi horgászat mellett természetesen van alkalom, amikor próbára teszem magam lakhelyemhez közeli tavakon, vizeken is! E horgászatokon botjaimmal a termetesebb halakat veszem üldözőbe, és mindig bízom abban, hogy sikerül partra segítenem pár gyönyörű példányt egy fotózás erejéig.

Alapozó etetésre szánt magvak otthoni elkészítése

Kovács Zoltán 2008-08-01
Rendkívül sokan érdeklődnek a magvak házilagos elkészítése után. Nem véletlenül, hiszen akár bojlikra, a magvakra is ugyanúgy igaz, hogy a házilag, frissen elkészített csalik sokkal hatékonyabbak, fogósabbak, mint a gyárilag, kereskedelmi célból, hosszú távra készített, polcokon pihenő termékek. Ezzel nem azt akarom sugallni, hogy a gyári termékek nem alkalmasak halfogásra, de az biztos, hogy a frissen elkészített csaliknak nincs párja. De hogyan is kell optimálisan elkészíteni ezeket az etetésre alkalmas magvakat? Ehhez szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik tökéletességre törnek és ezért hajlandóak időt is áldozni!

A kukorica

Balogh Róbert 2008-02-14
Az „arany magvak” már régóta a hobbihorgászok kedvencei. Konzerv formájában könnyen beszerezhetők a helyi bevásárlóközpontból, a sarki kisboltból vagy egyéb áruházból.

NATUR-MIX Partikel… az igazán nagyoknak!

Döme Gábor 2007-08-15
Mai, felgyorsult életünkben a XXI. század emberének, aki a horgászat szenvedélyének hódol, általában alapvető elvárása és igénye, hogy az a röpke idő, amit a vízparton tölt, eredményesen, sikerekben és élményekben minél gazdagabban teljen. Ma már szinte nincs idő a horgászhely alapos megválasztására, halaink szokásainak megfigyelésére, vagy éppen a hely többnapos, módszeres etetésére. Az igények mögé természetesen felzárkóztak a gyártók is, akik napról napra ontják és reklámozzák azokat a legújabb termékeiket, amik szinte elsődlegesen proteinekből, szénhidrátokból, aromákból és vitaminokból állnak, így hirdetve azok biztos sikerét… De mi a helyzet azokon a természetes és hatalmas vadvizeken, ahol halaink számára mindezek a mesterséges csodaszerek ismeretlenek?

A kender előkészítése

Balogh Róbert 2006-06-21
A kender horgászati jelentőségét, úgy gondolom, nem kell hosszasan ecsetelni, helyette inkább a kender horgászati célra való előkészítését mutatnám be. A cikkben a folyamatot lépésről lépésre ecsetelem, néhány illusztráció segítségével.

Készítsünk csali-kukoricát otthon!1. rész. A legegyszerűbb, s talán a legnagyszerűbb: natúr pálinkás kukorica

Nyika Sándor
Ha a hatvanas, hetvenes évek boldog horgászembere az általa kifogott aranyhaltól azt kívánná, hogy szeretne a jövő, például 2006-os esztendő csoda-csalijaiból egy horgászboltnyit a garázsa polcaira, azt hiszem, nagyon megbánná ezt a kívánságát. Hiszen ma már alig tudunk kiigazodni, olyan nagy a kínálat. És azt is természetesnek vehetjük, hogy a jó termékeknél már csak jobbak vannak, s ennél még jobbak készülnek. A rengeteg kiváló csali ott van a boltok polcain, nekünk csak érte kell nyúlnunk, s amint markunkba szorítjuk választottunkat, szinte már a vele megfogott halat érezzünk kezeinkben… De a pénztár felé haladva elfog minket a kétség. Tekintetünk vissza-visszarebben a csalik, aromák polcaira. Álmélkodva hallgattuk a polcok előtt összetevőkről, illatokról beszélgető horgászokat, akik maguk készítik a csalikat, a bojlikat. Eszünkbe jut, hogy jó a gyári csalival eredményt elérni, de még jobb lenne valami mással, valami olyannal halat fogni, amit mi készítünk el… Ami a mi kezünk munkáját, a mi találékonyságunkat dicséri.

Elfeledett pontycsemege

Vernicz Zoltán
Érdekes és egyben feltűnő jelenségnek tartom, hogy a pontyhorgászok figyelme egyre inkább a bojlik felé fordult. Azonban nem mindenkinek adatik meg az a lehetőség, hogy a horgászboltokban a magas árkategóriájú etetőanyagok közül válogasson. Mit tehetnek ők?
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.