Rendezés

Újdonságok erejével a Millér Horgásztavon

Bugyinszki Gábor 2021-03-15
Szeretek új vízterületekre ellátogatni, szerencsét próbálni, szeretem az ismeretlent felfedezni, megoldani. Legújabb horgászatom helyszíne a Szolnokon található Millér Horgásztó volt, amely számomra még az ismeretlennek számító, meghódításra váró vízterületek közé tartozott. Egy kifejezetten rövid horgászatot terveztem a tavon, éppen ezért igyekeztem gondosan megtervezni a legapróbb részleteket is annak érdekében, hogy pontyfogásokban bővelkedve távozhassak a horgászat végén. Ebben az írásomban a Millér-tavi feederezésem minden részletét feltárom az Olvasók számára, nagyszerű képekkel, újdonságokkal megfűszerezve…
Videóval

Hideg vízi pontyhorgászat feederrel 26. rész – Amikor berobban a tavasz

Döme Gábor 2021-03-13
Biztosra veszem, mindenkit foglalkoztat, hogy mi történik a halakkal egy markáns hidegfront-betörés előtt, vagy éppen egy erőteljes melegfront-beáramlás után. Hol vannak, mit csinálnak ilyenkor pikkelyes barátaink? Vajon táplálkoznak, horogra csalhatók? Valóban hatással vannak rájuk ezek a frontok, vagy csak mi gondoljuk ezt túl? Számos ezzel kapcsolatos kérdés foglalkoztat!

Hideg vízi pontyhorgászat feederrel 25. rész – Nagy pontyok a hidegfront előtt

Döme Gábor 2021-02-27
Nagyon büszke vagyok a csapatomra, nagyon kedvelem és tisztelem a teszthorgászaimat, mert hozzám hasonló módon rendkívül elszántak. Az év bármelyik időszakában, legyen szó kánikulai hőségről vagy zord, téli időjárási körülményekről, mindig a vízparton vannak!

Téli pontyhorgászatom

Böde Dávid 2021-02-24
Ezen a télen eddig több időt tudtam horgászattal tölteni, mint a korábbi években bármikor. Az év ezen időszakában már csak egy tavat szoktam látogatni két szempont miatt is: az egyik, hogy közel van a lakóhelyemhez, a másik pedig, hogy garantáltan ez a víz fog utoljára befagyni a környéken, ha annyira bekeményítene a tél. Ez a víz nem más, mint az Orosházán található Új homokbánya-tó.
Videóval

Feederbottal a „fagyos pontyok” nyomában 2. rész

Bugyinszki Gábor 2021-02-20
Télen horgászni egy egészen egyedi és különleges kihívás. Horgászvizeink partján csend honol, a halfogás ilyenkor kiemelten nagy értékkel bír a megfogott hal méretétől és fajától függetlenül. Bevallom, az őszi nagyhalas időszak mellett a téli horgászatok jelentik számomra az év csúcs momentumait a horgászatban. Ezt az írást azoknak a hozzám hasonló, fanatikus horgászoknak ajánlom, akiket nem riaszt vissza az egész napos fagyoskodás, illetve az esetleges kudarc sem. Egy biztos, a téli, hideg időszakban meggörbülő feederbot spiccénél kevés jobb, az adrenalin-szintünket egekbe repítő érzést ismerek…

Hideg vízi nagyhalas praktikáim

Bugyinszki Gábor 2021-02-18
Az őszi, hideg vízi horgászatok igen jó eséllyel kecsegtetik az igazán kitartó és megszállott horgászokat, hogy akár a hőn áhított álomhalukat is szákba terelhessék! Én sem tettem másként és (több alkalommal is) felkerekedtem az egyik kedvenc bányatavamra, ahol reális eséllyel pályázhattam a 15, sőt akár 20 kg-nál is nagyobb pontyok megfogására. Ilyenkor, a téli időszak előtt a halak, nagyobb mennyiségű táplálékot vesznek magukhoz, azonban horogra kerítésük cseppet sem egyszerű dolog. Aktuális írásomban összeszedtem azokat a praktikákat és személyes tapasztalatokat, amelyeket megfogadva, igazán komoly lehetőség kínálkozik akár a kapitális pontyok becserkészésére is…
Videóval

Hideg vízi pontyhorgászat feederrel 24. rész – Óriás tokok februárban

Döme Gábor 2021-02-16
Tudjátok, hogy szeretem a kihívásokat, nem ijedek meg a nehezen meghorgászható horgászhelyektől, a zord, olykor szélsőséges időjárástól, és imádok nagy és erős halakra horgászni! Nos, a most kiválasztott Nemesnádudvari Tőzeges tórendszer pont ilyen, ami nekem való!

Nagy pontyok a hideg vízből

Borbiró Ádám 2021-02-05
A téli nagyponty-horgászatok olyan különleges és semmihez nem fogható vagy hasonlítható pecák, amik minden évben a legnagyobb kihívást és élményt jelentik számomra. Megküzdeni a zord időjárás viszontagságaival, felkelteni az inaktívan táplálkozó pontymatuzsálemek figyelmét és végül egy nem mindennapi horgászat élményével és egy csodás nagy ponty fotójával hazatérni egy igazi adrenalin-bomba. De hogy pontosan mi is a téli nagyponty-horgászatok sikerének „titka”?! Erre a kérdésre igyekszem most részletes és egyértelmű válaszokat adni!
Videóval

Hideg vízi pontyos praktikák

Borbiró Ádám 2021-01-17
A téli hónapokban évről évre egyre többen horgásznak. Egyre több horgász választja a zord vízpartot meleg szobája helyett, egy „fagyos pontyos” kaland reményében. Mi lehet ennek az oka? Úgy vélem, a legnyomósabb indok, hogy mára olyan modern csalogatóanyagok és szofisztikált módszerek állnak a horgászok rendelkezésére, amelyekkel reális esély nyílik egész évben a pontyfogásra!

Feeder fortélyok hideg vízi horgászatokhoz

Bugyinszki Gábor 2021-01-07
A hideg vízi horgászataimat mindig kiemelt figyelemmel, alapossággal tervezem meg, legyen szó bármilyen jellegű vízterületről. Ebben az időszakban tényleg minden az apró részleteken múlik, éppen ezért érdemes a horgászatunk minden – jelentéktelennek tűnő – komponensét (is) a hideg vízi körülményekhez igazítani. Ebben az írásban olyan technikákat, csalogatóanyagokat, kosártípusokat mutatok be, amelyek használatával a leghidegebb időszakban sem kell lemondanunk a halfogás öröméről…
Videóval

Őszi nagy pontyok bűvöletében 2. rész

Putz Tamás 2020-12-29
A tegnapi első részben végigkövethettétek a 24 órás őszi pontyos túrám félidejét és megmutattam a használt felszereléseket, etetési praktikákat. Ahogy ígértem, ma következik a folytatás és együtt vághatunk bele az éjszakai horgászatba, valamint megismerkedhettek a leghatékonyabban működő csalikkal, csalizási módszerekkel is, melyekkel ezúttal eredményes voltam. Érdekességekből most sem lesz hiány, klikk az írásra!
Videóval

Őszi nagy pontyok bűvöletében 1. rész

Putz Tamás 2020-12-28
A pontyhorgászok legjobban várt időszaka az ősz, aminek a miértje elsősorban abban rejlik, hogy a termetes bajszosok ez idő tájt csalhatók horogra a legeredményesebben. Az már csak édes ráadás, hogy mennyi sajátosságot, egyedi szépséget is hordoz az év e periódusa, ami minden vízparton töltött percben körülvesz bennünket. Bár a hideg éjszakák, a didergős, párás hajnalok meg tudják nehezíteni a hosszabb pontyos kalandokat, egyre több feederhorgász szán akár több napot a nagyponty-horgászatra ilyenkor is. Magam is így vagyok ezzel, ha egy jó horgászat van kilátásban, nem igazán érdekelnek a körülmények, a lényeg, hogy esélyt adjunk az élményeknek! Nos, ezúttal egy olyan késő őszi, 24 órás kirándulásra invitállak benneteket, ahol a fő cél a nagy pontyok horogra csábítása volt. Tartsatok velem, és megmutatom, mire érdemes figyelni, hogy ez a cél elérhető legyen!

A Spicces Horgásztó őszi pontyai

Borbiró Ádám 2020-12-20
A gyomaendrődi Spicces Horgásztó egy régi, kedves vízterület számomra, ám idestova három éve nem jártam ezen a tavon. Ez idő alatt rengeteg víz lefolyt a Dunán, és ez a remek homokbányató is teljesen átalakult. Az ősz minden bizonnyal utolsó igazán szép napját töltöttem el itt, ahol egy rapid feeder horgászat során sikerült a tó nagy pontyai közül néhányat horogra csalnom.

Ohati „long cast” method

Bugyinszki Gábor 2020-11-15
Az őszi, nagyhalas horgászatok már javában zajlanak, sok horgász számára ez az év legjobban várt időszaka. Jómagam is ezt a tábort erősítem, éppen ezért felkerekedtem a Hortobágyon található, Ohati Horgász és Bemutató Központ 3-as, nagyhalas tavára, ahol 24 órát tölthettem a vízparton. Hamisítatlan, számtalan arcát mutató őszi időjárás kísérte végig a „túrámat”, ahol ismét bebizonyosodott, hogy a pontyokhoz, a sikerhez vezető út olykor apró részleteken, változtatásokon múlik. De hogy mire is gondolok pontosan? Írásom végére, ígérem, minden kérdést megválaszolok…!
Videóval

A busa sportszerű horgászata 1. rész - a Visegrádi öbölben

Döme Gábor 2020-10-23
A busa horgászata az utóbbi néhány évben egyre népszerűbb téma lett. Ennek legfőbb oka, hogy a nagy természetes vizeinkben, főként folyóinkban, sajnos egyre nagyobb létszámban fordulnak elő. A másik oka pedig, hogy egyre több ismert horgász próbál hasznos praktikákat és tanácsokat adni, hogy miként lehet e planktonevő halakat szabályosan horogra keríteni, így bárki számára megfoghatóvá váltak ezek a kitűnő sporthalak.
Videóval

Feederbottal a Gyermelyi Horgásztavon – Az őszi front ajándéka

Putz Tamás 2020-10-21
Itt van az ősz, a nagy halak időszaka, amely mindig tartogat meglepetéseket! Ezúttal a Gyermelyi horgásztavat vettük célba Császár Bence barátommal, ahol egy éjszakai horgászat keretein belül szerettünk volna a tó termetes halai közül néhányat horogra csalni. Hogyan sikerült? Soron következnek a részletek!

Kora őszi nagy pontyok

Borbiró Ádám 2020-09-30
„Csípős” hideg éjszakák, nyárias meleg nappalok, lassan, de folyamatosan csökkenő vízhőmérséklet. Ezek a kora ősz legfőbb jellemzői, amely egyet jelent a legjobb nagy pontyos időszak kezdetével. Tartsatok velem, és megmutatom, hogy nálam hogyan indult az őszi szezon!

Tejsavas őszi pontyok

Borbiró Ádám 2020-09-20
A nyári horgászatok egyértelmű sikertermékei a tejsavas erjesztésű etetőanyagok, magvak és az ezekhez passzoló csalik. A felmelegedett vizekben ezekkel a csalogatóanyagokkal – némi túlzással – az adott tó összes halát ki lehetne fogni. Az ősz beköszöntével viszont egyre kevesebben szavaznak bizalmat e termékeknek, pedig amíg vizeink hőmérséklete drasztikusan le nem csökken, eredményesen használhatók!

Feederbottal a Dabasi kavicsbánya tavon 2. rész – A "kékhal"

Putz Tamás 2020-09-17
Tavaly fedeztem fel a Dabasi kavicsbánya tavat, ahol anno egy filmet is készítettünk a nyárutóban. A horgászat előtt nem gondoltam volna, hogy ilyen eredményes lesz az első itteni látogatás, és ilyen jól sikerül az ismerkedés a tóval, de annál boldogabb voltam az élmények után. Gyönyörű fogásokkal sikerült gazdagodni, így nem volt kérdés, hogy ide még visszatérek! A tavat jellemző csodás környezet olyannyira rabul ejtett, hogy idén nem csupán egy horgászatra szűkítettem a találkozást, hanem a nyár során többször, több napot is eltöltöttem itt. Ezek tapasztalataiból állítottam össze az alábbi beszámolót.
Videóval

Feederbottal a Dabasi kavicsbánya tavon 1. rész – Pontyok a mély vízből

Putz Tamás 2020-09-16
Egy új vízterület felfedezése mindig különleges élmény, kiváltképp, ha egy gyönyörű, változatos bányatavon próbálhat szerencsét az ember. Egy kedves meghívásnak eleget téve a nyár legvégén lehetőségem nyílt ellátogatni a dabasi kavicsbánya tóra, amit már régóta kinéztem magamnak, ám ez idáig nem sikerült eljutnom oda. Ebben az írásban összefoglalom, miképpen alakult az első itteni feederes túrám, hogyan, milyen technikával, illetve milyen csalogatóanyagokkal sikerült itt eredményt elérni, valamint azokat a hasznos alap infókat, melyek hasznára válhatnak bárkinek, aki kedvet kap kipróbálni a tavat.

Először Zalaszentmihályon…

Szoják Benedek 2020-09-08
Már régóta szemeztem a zalaszentmihályi egyesületi horgásztóval. A víz mindig is nagyon szimpatikus volt számomra. Tudtam, hogy páratlan halak lakják, és kiváló kezekben van a tó. Nem volt kérdés, hogy amint lehetőségem nyílik, meglátogatom ezt a gyönyörű vizet. Hosszas szervezés után erre júniusban végre sor kerülhetett. Annak ellenére, hogy egy kifejezetten nehéz, akadós pályáról van szó, most feederbotjaimmal készültem erre a horgászatra. A vizet kapitális pontyok is lakják, ezért nem kis fába vágtam a fejszémet, de a kihívásokat mindig is kedveltem. Nem volt egyszerű dolgom, alaposan megküzdöttem az elemekkel, azonban végül a befektetett munka megtérült, rengeteg szép pontyot tarthattam kamera elé.

Nagy gombócos method

Borbiró Ádám 2020-08-27
A jó horgász, akárcsak a jó pap, holtig tanul. Mindig van új a nap alatt, mindig lehet többet és jobbat kihozni egy adott helyzetből vagy éppen saját magunkból. Ami tegnap lehetetlennek tűnt, ma már alapelvárás és norma. Meggyőződésem, hogy a sikernek nem titka, hanem ára van, mégpedig a kőkemény és megfeszített munka!

Pontyos praktikák kánikulában

Bugyinszki Gábor 2020-08-15
A nyári, felmelegedett időszakban a horgászat újabbnál újabb lehetőségek kapuit tárja elénk. A feederhorgászok döntő többsége a rövid horgászatok során method technikával kergeti a halakat, ami sok esetben egy aktív keresőhorgászatot jelent. Vajon nyáron is elegendő lehet a helyesen felkínált csali körül elterülő egy kosárnyi etetőanyag? Vajon elegendő, ha kapástalanság esetén a csalikkal, etetőanyagokkal variálunk? Cikkemben olyan technikákat mutatok be, amelyek alkalmazásával egy reggeltől estig tartó horgászat alatt is megfoghatjuk a hőn áhított nagytestű pontyokat, akár a legnagyobb forróságban is…

Fél-fix method

Borbiró Ádám 2020-08-07
A method feederezés napjainkban minden bizonnyal az egyik legnépszerűbb és legdinamikusabban fejlődő horgászmódszer. Ez talán nem is meglepő, hiszen ez a technika viszonylag könnyen elsajátítható, kicsi az eszközigénye, mindemellett rendkívül fogós. A speciálisan erre a célra tervezett horgászbotok, orsók, method kosarak mellett számos praktikus kiegészítő és egyéb hasznos eszköz fejlődik rohamtempóban. A közelmúltban, a Haldorádó termékpalettáján is megjelent hat új method feeder kosár. Ezek közül a DART XL változat kerül most górcső alá. Egy nagyhalas, nyári horgászatom keretein belül szeretném bemutatni, hogyan is használom én ezeket eredményesen!

Ezt megúsztam szárazon!

Gál Brigitta 2020-08-02
Így, nyár közepén a legtöbb horgász már bizonyára túl van az idei első éjszakai horgászatokon. Nálam ez most sokáig váratott magára. Ritkán van lehetőségem az egész éjjelt a parton tölteni, így számomra talán még különlegesebb élményt nyújt egy-egy parton eltöltött nyári este semmihez sem fogható hangulata. Nem kis várakozással töltött hát el, hogy az egyik számomra kedves vízen közeledett a június végi foglalásom időpontja, mely ez alkalommal nem csak nappalra szólt.

Feeder túra Székely Őzetanyán

Böde Dávid 2020-07-09
Feederbotos horgászként mindig is előnyben részesítettem az egynapos horgászatokat. Persze ez nem azt jelenti, hogy alkalmanként nem maradtam 1-2 éjszakát a vízparton, de nem ez volt a jellemző. Tavaly viszont egyre többször indultam hosszabb túrákra, és mostanra – ha tehetem – ugyanígy inkább több napra indulok. Így jutottunk el Székely Őzetanyára, amivel már egy ideje szemezgettem és mivel most időm is volt, nekivághattunk a túrának.

Nyári feederes kalandok V. rész – Mátravíz amurjai

Putz Tamás 2020-06-15
Ismét eltelt egy év, a nyár küszöbén járunk, és ezzel együtt elérkezett a „Nyári feederes kalandok” sorozatunk legújabb, immár 5. epizódjának ideje. Sipos Gábor barátommal és kollégámmal az elmúlt évek során számos élményt átéltünk és sok-sok tapasztalatot begyűjtöttünk az ország különböző pontjain, különféle vízterületeken. Ezeket a tapasztalatokat, amiket azokon a horgászatokon megszereztünk, sőt, talán mondhatom, hogy komplett stratégiákat, amiket fölépítettünk és mi eredményesen használtunk, igyekeztünk úgy átadni Nektek, hogy azokat sikeresen tudjátok kamatoztatni a nyár hátralevő részében, s hozzánk hasonlóan szép amurokat, pontyokat fogjatok. Nincs ez másként most sem, ezúttal is rengeteg érdekességgel és vadonatúj praktikákkal készültünk. Tartsatok velünk az újabb kalandra!
Videóval

Nyári feederes kalandok I. – Célkeresztben az amurok 2. rész

Putz Tamás 2020-06-05
Mindazok, akik az első részben velünk tartottak, megismerkedhettek a Diana Horgásztóval és azokat a stratégiát, felszereléseket, illetve csalogatóanyagokat érintő praktikákkal, melyekkel a horgászatra készültünk. Egyetlen fontos kérdés maradt ki ez idáig, mégpedig a fogós csalik témaköre. Ma erről is mindent megtudhatnak az érdeklődők, folytatódjon az amuros kaland!

Nyári feederes kalandok I. – Célkeresztben az amurok 1. rész

Putz Tamás 2020-06-04
A meteorológiai nyár javában zajlik, amit a naptár és az üde zöld, élettel teli környezet is jól mutat. Ez az időszak jellemzően megpezsdíti a halakat és a horgászokat egyaránt, így nem meglepő, hogy a legszebb fogások ilyenkor születnek. Én is imádom ezt az évszakot, a legjobb élményeim nagyrészt ehhez köthetők, úgyhogy mindig örömmel megyek ilyenkor horgászni. Sipos Gábor barátommal és kollégámmal túl vagyunk már néhány emlékezetes horgászaton, most pedig egy újabb közös nyári kaland reményében indultunk a vízpartra. Gyönyörű környezet, izgalmas amuros feeder peca és természetesen rengeteg hasznos praktika vár a következő sorokban! Ne görgess hát tovább, kattints a cikkre!
Termék katalógus

Haldorádó
Katalógus

Megjelent a Haldorádó 2021 termékkatalógus, lapozz bele!

Tovább

10másodperc múlva átirányítunk a fizetési felületre.